Kyrkoherden fick en årslön för att sluta

Kyrkoherde Mats Ola Nylén fick en årslön på 570 000 kronor i avgångsvederlag för att han sa upp sin anställning i Oskarshamns församling.
Oskarshamn • Publicerad 15 april 2011

Det framgår av den överenskommelse som träffats mellan församlingen och kyrkoherden. Det är kyrkorådets ordförande Rose-Marie Probelius-Seger som undertecknat för församlingens räkning.

Det är domkapitlet som släppt handlingen sedan OT överklagat kyrkorådets beslut om sekretess.

Der framgår att Mats-Ola Nylén säger upp sin anställning på egen begäran. Årslönen betalas månadsvis med skatteavdrag. Dessutom betalas årets semester på 31 dagar ut på aprillönen.

Nylén ska också få ett anställningsintyg senast tre veckor efter att anställningen upphört. Parterna friskriver sig också från ytterligare anspråk på varandra.

”Parterna är överens om att innehållet i överenskommelsen samt omständigheterna kring uppsägningen stannar parterna emellan”, står det också i överenskommelsen.

Officiella förklaringen till problemen har varit personalsociala skäl.

Torsten Strömberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.