Kvinna döms för misshandel och dödshot

En 22-årig kvinna utdelade knytnävslag mot en kvinna som kränkte hennes släkting. Hon hotade också att döda en kvinna som träffade hennes pojkvän. 22-åringen döms nu för bland annat misshandel och olaga hot.
Oskarshamn • Publicerad 18 juni 2013

I februari 2012 var kvinnan, som kommer från Mönsterås kommun, på en pizzeria i Oskarshamn. En släkting till henne var också där och han var otrevlig mot andra gäster, han drog bland annat ner sina byxor vid ett bord. Några av pizzagästerna uttalade sig kränkande om släktingen och då slog 22-åringen till en kvinna.

Vid två tillfällen 2011 skickade 22-åringen sms med dödshot till en kvinna som några gånger hade träffat den man som 22-åringen var tillsammans med.

När mannen och en annan kvinna låg i en säng och samtalade vid en fest i Mönsterås gav sig 22-åringen på kvinnan genom att dra henne i håret, riva henne på bröstet samt slå och sparka henne.

I oktober 2011 körde 22-åringen bil i centrala Mönsterås, trots att hon var alkoholpåverkad och saknade körkort.

Kalmar tingsrätt dömer nu kvinnan för misshandel, olaga hot, olovlig körning samt grovt rattfylleri. Påföljden är bestämd till en månads fängelse samt skyddstillsyn och drogkontroller.

Kvinnan ska också betala total 11 000 kronor i skadestånd till två av kvinnorna.

Sofia Denzler
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.