Kulturnatten ska bli något extra

Årets kulturnatt är inte bara den tionde i ordningen. Den blir också den största hittills.
Oskarshamn • Publicerad 4 november 2003
Disa Carlsson på kulturförvaltningen konstaterar att årets kulturnatt blir något extra. Aldrig tidigare har programmet varit så späckat.
Foto: Olle Nilsson
Disa Carlsson på kulturförvaltningen konstaterar att årets kulturnatt blir något extra. Aldrig tidigare har programmet varit så späckat. Foto: Olle NilssonFoto: 

- Oskarshamn har oerhört mycket kultur- och fritidsliv, tycker Disa Carlsson på kulturförvaltningen.

Hon har de senaste månaderna jobbat med årets kulturnatt och är den som håller i programmet.

På fredag är det dags för Oskarshamns alla former av kulturyttringar att visa upp sig. Ett 70-tal föreningar, organisationer, kyrkliga församlingar, musikgrupper, konstnärer, företag och andra ska tillsammans se till att den tionde kulturnatten blir något extra. Totalt kan det vara så många som bortåt 1 000 personer som på ett eller annat sätt är inblandade i årets evenemang.

Fredagens kulturnatt bjuder på allt från ansiktsmassage via sång, musik och dans till vad man skulle kunna kalla själslig massage. Flera kyrkliga församlingar är nämligen med.

En nyhet i år är att flera av Oskarshamns affärer håller öppet under kulturnatten. Det blir till exempel linedance inne i en klädaffär.

Eftersom ljusfestivalen Oskarshamn i ljus också har premiär på fredagskvällen är en del av arrangemangen kopplade till ljusfestivalen. Bland annat blir det prisutdelning i fototävlingen på temat Oskarshamn i ljus.

Annat som kan nämnas ur det digra programmet är en speciell poesihörna på biblioteket där det ska bjudas på te, ordnas diktstafett och bjudas på "kylskåpspoesi".

Eleverna på gymnasieskolans estetiska program ordnar inte mindre än tre konserter i Forums konserthall. De två första bjuder på allt från klassiskt till hårdrock. I den tredje ska SAS, Södertorn all stars, rocka loss.

Kultdunket kallar Stadsparkens fritidsgård sin kulturkväll med disko och streetbasketturnering.

I Gallerian bjuds bland annat på dans, energi- och pausmassage och make up-tips.

Ungdomens hus ordnar kortfilmsfestival och inne på Badholmen visas en utställning om Badholmens historia.

Fyra gånger under kvällen ska brandkåren ordna med överraskning på Brädholmen.

Det här är bara några av programpunkterna. Programmet för kulturnatten är så späckat att besökarna tvingas välja. Det finns inte en chans att hinna med att se och uppleva allt som kommer att hända på fredag kväll.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.