Krogar följer inte spelregler

Tre restauranger i Oskarshamn har fått påpekanden av Lotteriinspektionen om brister i kasinospelsverksamheten.
Oskarshamn • Publicerad 17 december 2005

Det var i slutet av oktober som Lotteriinspektionen slog till i Oskarshamn och genomförde kontroller på restaurangerna.

På en av restaurangerna konstaterade inspektionen att det inte fanns något anslag uppsatt på spelplatsen som ska visa att restaurangen har speltillstånd. Enligt lotterilagen ska en kopia av det gällande speltillståndet sitta uppsatt väl synligt på spelplatsen. Men någon sådan kopia fanns alltså inte.

På samma restaurang fanns inte heller någon skylt som angav minimi- respektive maxinsatser vid det aktuella spelbordet. Enligt bestämmelserna ska det vid varje spelbord finnas tydliga skyltar som anger de lägsta respektive högsta insatserna.

Poker utan tillstånd Den andra restaurangen som Lotteriinspektionen uppmärksammar på brister hade inte heller någon kopia på sitt speltillstånd uppsatt.

I det tredje fallet upptäckte inspektionen att det på den restaurangen bedrevs spel på ett så kallat HoldÕem-bord utan att Lotteriinspektionen visste om det. Därför uppmanas restaurangen nu att komma in med en ändring.

I samtliga tre fall gör Lotteriinspektionen bara påpekanden och förutsätter att de ansvariga för restaurangerna rättar till de brister som upptäcktes vid kontrollen i slutet av augusti.

Kan få en varning Men inspektionen framhåller samtidigt att den med stöd av lagen kan meddela varning eller återkalla tillstånden och att den "vid upprepade tillfällen har för avsikt att vidta åtgärder", som det heter i skrivelserna till två av de tre restaurangerna.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.