Kläder och smycken stals vid butiksinbrott

Kläder och smycken för säkert minst 100 000 kronor stals natten till fredagen vid ett inbrott i modebutiken Tiffany på Köpmangatan i Oskarshamn
Oskarshamn • Publicerad 17 maj 2003

Tjuvarna tog sig in via butikens bakgård där de kunde arbeta ostört med att först lyfta av ett fönster och därefter klippa upp ett galler, vilket fanns i fönstret som ett extra skydd för inbrott.

När tjuvarna väl kommit in i butiken har de helt enkelt lyft av mängder av kläder, som hängde på sina galgar, och sedan burit ut dem samma väg som de kommit in.

Förutom kläder har de också lagt beslag på flera smycken, främst halsband och ringar. Mycket tyder också på att tjuvarna varit ute efter pengar, för varenda utrymme i butiken har sökts igenom, till och med kylskåpet. För butikens innehavare, Malin Enström, kom inbrottet högst olämpligt.

Just under fredagen skulle hon nämligen fira att hon i dag, lördag, gifter sig genom att lämna sina kunder rabatt på allt i butiken.

- Det var fruktansvärt att komma in strax efter sju på morgonen och se vad som hade hänt.

- Enda trösten i all bedrövelse är att de i alla fall lämnat kvar min brudklänning, som också hängde i butiken, säger Malin Enström.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.