Katthem i ny kris – vädjar om hjälp

Oskarshamn Artikeln publicerades
Katthemmet vädjar nu om ekonomisk hjälp. Höga omkostnader för medicin, mat och sand gör att katthemmet behöver allmänhetens hjälp.
Foto:TT
Katthemmet vädjar nu om ekonomisk hjälp. Höga omkostnader för medicin, mat och sand gör att katthemmet behöver allmänhetens hjälp.

Katthemmet i Oskarshamn är åter i ekonomisk kris.

Nu vädjar de ansvariga till allmänheten om hjälp.

I påskhelgen startar katthemmet eventet 25-kronorsutmaningen på Facebook som alla kan delta i och bidra med pengar till.

– Vi är tacksamma för allt vi kan få. Vi har kallat eventet 25-kronorsutmaningen, men alla som vill hjälpa till får självklart bidra med det de kan och vill, säger Josefina Gustafsson i den frivilliga föreningen Djurskyddet Oskarshamn som driver katthemmet.

Den direkta orsaken till varför katthemmet hamnat i en ny svår ekonomisk sits är att de katter man tidigare tagit hand om och som var drabbade av parasiter ännu inte tillfrisknat.

  – Katterna har varit vanvårdade och kom till oss sedan de omhändertagits av polisen. Vi behandlar dem men det kan ta tid och medicinerna kostar mycket pengar, säger hon.

  Utöver mediciner har katthemmet höga omkostnader för förbrukningsmaterial i form framförallt kattsand.

  Bara under de senaste veckorna har katthemmets kostnader för kattsand uppgått till drygt 9 000 kronor.

  Nu hoppas också de ansvariga för katthemmet att alla katt- och djurvänner som vill bidra till insamlingen ska skänka antingen pengar, mat eller sand.

  – Vi tar emot det vi kan få. De som inte swishar får gärna använda vårt vanliga postgiro. Vi har också uppsamlingskorgar i butikerna där man kan lämna både mat och kattsand, säger Josefina Gustafsson.

  Med tanke på smittorisken håller katthemmet tills vidare stängt för besökare.