Julmarknaden på Fallebo gård läggs ned

Den så populära julmarknaden på Fallebo gård läggs ned. Anledningen är att Oskarshamns Köpmannaförening planerar en liknande julmarknad i centrum.
Oskarshamn • Publicerad 21 oktober 2010
Julmarknaden på Fallebo gård har under alla år dragit mycket folk, men nu läggs den ned.
Julmarknaden på Fallebo gård har under alla år dragit mycket folk, men nu läggs den ned.Foto: Olle Nilsson

– Visst känns det mycket vemodigt. Vi har ju levt både med och för vår julmarknad i många år, säger Hans Bolling i Magasinets vänner, som arrangerat julmarknaden i Fallebo i ett tiotal år.

Det var för en tid sedan han fick ett samtal från köpmannaföreningen, som ville ha lite tips om hur marknaden i Fallebo bedrivits.

– Men det är inte så att vi velat ta över deras julmarknad. Vi vill helt enkelt ordna lite riktig julstämning i centrum och kanske inte bara under en speciell dag, säger köpmannaföreningens ordförande Malin Eriksson.

Men planerna är att den stora dagen ska var den 28 november som är första advent och julskyltningssöndagen.

– Vi hoppas också att vi ska kunna flytta upp bodarna från Brädholmen och erbjuda dem till försäljare. Någon speciell plats för marknaden blir det inte heller utan vi vill sprida på de olika begivenheterna i centrum.

Hans Bolling ser trots allt positivt på Köpmannaföreningens initiativ.

– Ja, en stad med självaktning bör ha en julmarknad och vi stöttar gärna. Och nu när vi lägger ned så gör vi det i en positiv anda och hänvisar våra knallar till föreningen.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.