Jaktlycka för far och son

Tidigt på morgonen fällde Daniel Backskär en kviga på sitt älgpass. Några timmar senare sköt hans pappa Bertil en kalv.
Oskarshamn • Publicerad 14 oktober 2010
Bertil och Daniel Backskär var nöjda efter tisdagens jaktpass som slutade med att de sköt varsin älg.
Bertil och Daniel Backskär var nöjda efter tisdagens jaktpass som slutade med att de sköt varsin älg.Foto: Daniel Svensson

– Det är visserligen gott om älg, men det här lär knappast hända igen, säger Bertil Backskär.

Far och son Backskär jagar på marker utanför Figeholm. Redan i måndags såg de en hel del älgar under de första passen på årets älgjakt. I tisdags dök det upp flera stycken.

– Antalet älgar har ökat och det är möjligt att vi kommer att skjuta fler innan säsongen är över, säger Daniel som nu har kommit upp i 12 nedlagda älgar. Lika många har det blivit för hans pappa.

Men statistiken är lite missvisande, enligt Bertil.

– Daniel är ute mycket mer än vad jag är, säger han och skattar.

För jaktlaget där Backskärs jagar blev det, trots två nedlagda älgar, ett trist slut på dagen. En av jaktlagets hundar hamnade i slagsmål med ett vildsvin, vilket slutade med att hunden hamnade på djursjukhus.

– Vi hoppas att det har gått bra och att hunden ska ha lärt sig en läxa. Det här var visst inte första gången den gav sig på ett vildsvin.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.