GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ingen final för lokala barberaren: ”Som en ny värld”

Bedr Suleiman, med salong i Oskarshamn, nådde inte hela vägen till final i tävlingen Årets barberare.
– Det var jättekul ändå, jag har lärt mig mycket av det här, säger han.
OSKARSHAMN/STOCKHOLM • Publicerad 27 maj 2018 • Uppdaterad 27 maj 2018
Bedr Suleiman vidare till semifinal i tävlingen Årets barberare.
Bedr Suleiman vidare till semifinal i tävlingen Årets barberare.

Efter att ha blivit utvald att få vara med i semifinalen i Årets barberare jagade han på söndagen en plats i finalen.

– Det var första gången jag tävlade på det här sättet och jag var nervös. Jag var livrädd att råka klippa fel, jag såg hur många stod och skakade och i det här yrket måste man vara stadig.

Trots premiärnerver är Bedr Suleiman mycket nöjd med sin insats.

– Det kändes som att tiden gick lite för fort. Men det blev ändå bra, min skäggmodell sa att han var riktigt nöjd och det fick mig att lugna ner mig. Jag jobbade lite mer aggressivt, tog fram formerna tydligare den här gången.

Bedr Suleimans med skäggkunden Eric Karlsson.
Bedr Suleimans med skäggkunden Eric Karlsson.

Även om det inte räckte till final berättar Bedr Suleiman att en jurymedlem kom fram efter tävlingen och avslöjade att Oskarshamnsbarberaren fått mycket höga poäng.

– Han uppmuntrade mig att försöka igen nästa år och det vill jag jättegärna göra. Det var så roligt att träffa alla andra, flera har jag följt på Instagram och de är nästan som idoler för mig.

Finalen hålls den 1 september. Med Bedr Suleiman i publiken.

– Jag kommer absolut att åka dit för att titta. Att vara med i den här tävlingen var som att komma in i en helt ny värld, jag insåg att jag tillhörde en grupp som jag inte ens visste fans.

Åsa A CederbomSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer