Ilska över för tidigt biljettsläpp

Klockan 17 när biljetterna till konserten med Sonja Aldén skulle släppas var de redan slut. Många personer gick från Oskarshamns församlingshem besvikna och arga.
Oskarshamn • Publicerad 8 oktober 2010
Helen Weinsjö skulle ha hämtat biljetter till sig och sina arbetskamrater. Hon var på plats vid församlingshemmet strax innan klockan 17 men möttes av beskedet att biljetterna redan var slut.
Helen Weinsjö skulle ha hämtat biljetter till sig och sina arbetskamrater. Hon var på plats vid församlingshemmet strax innan klockan 17 men möttes av beskedet att biljetterna redan var slut.Foto: Roger Carlsson
Många var rejält upprörda över att biljetterna till konserten med Sonja Aldén började delas ut 25 minuter för tidigt i församlingshemmet.
Många var rejält upprörda över att biljetterna till konserten med Sonja Aldén började delas ut 25 minuter för tidigt i församlingshemmet.Foto: Roger Carlsson

För att fira återinvigningen av Oskarshamns kyrka delade församlingen ut gratisbiljetter till en konsert med Sonja Aldén. Biljetterna skulle börja delas ut klockan 17 men dörrarna öppnades 25 minuter för tidigt.

– Jag tycker det var dumt, det är klart att man känner sig lite besviken, säger Helen Weinsjö.

Hon skulle ha hämtat biljetter åt sig och arbetskamraterna som skulle ha haft en trevlig kväll med konsert och middag.

Enligt kantor Maria Klingstedt bildades det en kö utanför församlingshemmet ganska tidigt. Av någon anledning öppnades dörrarna 25 minuter för tidigt och biljetterna började sedan delas ut cirka 10 minuter innan utsatt tid.

– De har ändå kommit i köordning och fått biljetter, säger Maria Klingstedt.

Hon förstår att folk är irriterade över att dörrarna öppnades för tidigt, men biljetterna hade ändå inte räckt till alla. Det kan dock komma att bli en extrakonsert. Därför fick de personer som blev utan biljett skriva upp sina namn och telefonnummer på en lista för att i så fall kunna få biljetter till extrakonserten.

Sofia Denzler
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.