I avsnitt fyra får lyssnarna följa med till söndagsbadet i Vånevik

Nu släpps avsnitt fyra av Barometern-OT:s podd Vinterbad i Vånevik. Och den här gången får lyssnarna följa med till programledarnas söndagsbad.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Vånevik • Publicerad 24 mars 2022
Programledarna Angelica Vinskär och Åsa A Cederbom tog med mikrofonen till söndagsbadet för att prata med både nya och gamla vinterbadare.
Programledarna Angelica Vinskär och Åsa A Cederbom tog med mikrofonen till söndagsbadet för att prata med både nya och gamla vinterbadare.Foto: Linda Henriksson

Fåglarnas kvitter blandas med sorlet från kallbadarna som samlats vid badplatsen i Vånevik. På plats är ett tiotal personer som ska doppa sig eller simma ett varv i det nollgradiga vattnet.

I det här avsnittet får lyssnarna följa med till stranden och bland annat vara med när en ny kallbadare, Barometern-OT:s egen Jan Brunby, doppar sig för första gången.

Men avsnitt fyra är i första hand till för dig som är nyfiken på de planer som finns vad det gäller bastubåtar och kallbadhus i Oskarshamn. Dagens gäst är nämligen Lisbeth Palmberg som är ordförande i nystartade Oskarshamns Kallbadförening.

”Jag bor väldigt nära havet, så när jag börjar bada i april har jag morgonrocken på mig och går rakt ner till bryggan och badar.”
Lisbeth Palmberg, ordförande i nystartade Oskarshamns Kallbadförening.
Lisbeth Palmberg är gäst i avsnitt fyra av podcasten Vinterbad i Vånevik.
Lisbeth Palmberg är gäst i avsnitt fyra av podcasten Vinterbad i Vånevik.Foto: Robin Vramsjö

Hon ger programledarna Angelica Vinskär och Åsa A Cederbom de senaste nyheterna kring föreningens arbete och hon bjuder också på flera kyliga berättelser från föreningens medlemmar. Samt hur det kommer sig att hon själv fastnade för det här med kalla bad.

– Jag bor väldigt nära havet, så när jag börjar bada i april har jag morgonrocken på mig och går rakt ner till bryggan och badar. Sedan har vi en liten bänk på bryggan och där sitter jag efteråt och filosoferar, har kikaren med mig ibland och tittar på fåglar. Har min egen lilla stund. Det är det bästa badet för mig.

Åsa A CederbomSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.