Hunden Freja föll i vattnet

Borderterriern Freja var nära att mista livet på onsdagskvällen. Under en kvällspromenad med matte Yvonne Ahlsén trillade Freja i vattnet när hon gick över bron till Brädholmen.
Oskarshamn • Publicerad 25 november 2010
Freja var frusen men i övrigt oskadd när Per Tingström bar in henne till matte Yvonne Ahlsén. Foto: Daniel Svensson
Freja var frusen men i övrigt oskadd när Per Tingström bar in henne till matte Yvonne Ahlsén. Foto: Daniel SvenssonFoto: Daniel Svensson

Några förbipasserande råkade bli vittne till händelsen och larmade genast räddningstjänsten.

En stund senare lyckades ytbärgaren Per Tingström få upp Freja.

– Det var inte så lätt att få upp henne eftersom hon hamnade under bron, men till sist fick jag tag i henne och tur var det, sade Per Tingström när Freja, insvept i en varm filt, bars in till matte Yvonne och husse Bengt Ahlsén på Besvärsgatan.

– Jag är så tacksam över att Freja kom upp. Hon hatar vatten och jag trodde aldrig hon skulle klara sig, sade Yvonne Ahlsén, tagen men samtidigt lättad över att Freja kunde räddas ur det iskalla vattnet.

– Freja brukar alltid gå lös och undviker vatten men det var det så halt på bron att hon halkade till. Och nu vill jag bara tacka räddningstjänsten och de som ringde och larmade, sade Yvonne Ahlsén.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.