Humlegården byggs om till flyktingförläggning

Det före detta gruppboendet Humlegården i Kristdala, som stått tomt sedan våren 2004, blir från nyår flyktingförläggning.
Oskarshamn • Publicerad 6 november 2010

Humlegården byggs nu om och ska ge plats för 40 asylsökande. Migrationsverket hyr också fem tomma lägenheter i Kristdala, vilket ger plats med för ytterligare 25 asylsökande.

De första flyktingarna kan anlända till Kristdala redan om en vecka och flytta in i lägenheterna som Migrationsverket hyrt av Byggebo.

– Kristdala ligger bra till geografiskt, nära vårt kontor i Högsby. Vi ser Humlegården som ett långsiktigt boende, säger Lars Borgemo, enhetschef på Migrationsverkets kontor i Högsby.

Vilka asylsökande kommer att placeras i Kristdala?

– Det kan nog bli en blandning av människor från Afrika, Balkan, Asien och forna Sovjetunionen. Just nu är det en topp med många asylsökande från Balkan, svarar Lars Borgemo.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.