Polis på skolor efter hot om skjutning

Oskarshamn Artikeln publicerades
Vallhallaskolan, Rödsleskolan, Kristinebergsskolan och Oscarsgymnasiet har alla hotats.
Vallhallaskolan, Rödsleskolan, Kristinebergsskolan och Oscarsgymnasiet har alla hotats.

Polisen meddelade på onsdagsmorgonen att ett Instagramhot riktats mot flera skolor i Oskarshamn. Hotet gäller en skolskjutning som ska ske i morgon torsdag. Polisen har nu ökad närvaron på skolorna.

Bildningschef Lotta Lindgren har gått ut med information till personal och vårdnadshavare på skolans intranät Unikum.

”Verksamheten fortsätter som vanligt under onsdagen. Polisen bedömer att skolorna kan hålla öppna som vanligt. I dialog med polisen beslutar bildningsförvaltningen att verksamheten fortsätter som vanligt på torsdag. Ändras hotbilden omprövas beslutet”, skriver Lotta Lindgren.

Enligt Lotta Lindgren kommer fortlöpande information att ske via intranätet. Hotet ska, enligt polisen ha riktats mot Vallhallaskolan, Rödsleskolan, Kristinebergsskolan och Oscarsgymnasiet. Samma information som kommunen gått ut med på intranätet finns även tillgänglig på kommunens hemsida.

Polisen, som kommer informera skolförvaltningen så snart man har ny information, utreder just nu vad som kan ligga bakom inlägget samt personer som är taggade.

OT pratade vid lunchtid med polisens presstalesman Robert Loefell som uppgav att polisen arbetar med fallet och att man ökar sin närvaro på skolorna.

– Vi jobbar med trygghetsskapande åtgärder, vilket innebär att vi är synliga på skolorna. Vi samarbetar också kommunen och ger de information så fort vi har något vi kan berätta, säger han.

Liknande hot har tidigare framförts mot skolor i Oskarshamn. De har varit riktade mot Vallhallaskolan och Kristinebergsskolan.