Hon har utsetts till Kristdalabygdens lucia 2019

Kristdala Artikeln publicerades

Louise Nilsson är Kristdala lucia 2019. På fredag kröns hon i kyrkan.

Louise Nilsson har utsetts till lucia i Kristdala. Kollekten som tar upp i samband med kröningen i kyrkan kommer att skänkas till Barncancerfonden enigt lucians önskan.
Foto: CT Foto
Louise Nilsson har utsetts till lucia i Kristdala. Kollekten som tar upp i samband med kröningen i kyrkan kommer att skänkas till Barncancerfonden enigt lucians önskan.

På söndagskvällen, när alla giltiga röster hade räknats var det ingen tvekan om vem som fått flest – Louise Nilsson.

Kristdala lucia arrangeras av IF Ariels luciakommitté i samarbete med Kristdala samarbetskyrka och stöd av lokala företag och föreningar. Traditionen är stark och den inleddes 1984. Louise Nilsson är den trettiofemte lucian i rad som utsetts. Luciakommittén överraskade den nyvalda lucian i hemmet.

– Det känns skakigt men roligt, sa Louise Nilsson.

– Att bli Kristdala Lucia har varit en dröm sen jag var liten. Det är en väldigt fin tradition.

Luciafirandet på fredag inleds med mingel i vapenhuset i kyrkan innan luciatåget tar vid. Vid kröningen får prästen Stefan Lindholm hjälp av förra årets lucia Elida Andersson. Årets luciatåg blir det längsta någonsin med många extra tärnor från mellanstadiet och högstadiet samt sexåringarna Maja Nyman och Albin Andersson.

Louise Nilsson kommer att få skänka kollekten som samlas in i kyrkan till ett välgörande ändamål och hon har valt Barncancerfonden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.