- Det är absolut det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Det var fruktansvärt otäckt.
Oskarshamn • Publicerad 11 mars 2006
Hade Börje Wallerstedt från Hultsfred kommit bara sekunder tidigare i sin bil, hade han med stor sannolikhet inte undkommit de grova plankorna som flög som projektiler ut på vägen mot mötande trafik.
FOTO: MAGNUS IHSE
Hade Börje Wallerstedt från Hultsfred kommit bara sekunder tidigare i sin bil, hade han med stor sannolikhet inte undkommit de grova plankorna som flög som projektiler ut på vägen mot mötande trafik. FOTO: MAGNUS IHSEFoto: magnus ihse

Börje Wallerstedt från Hultsfred var på väg från Oskarshamn hem till Hultsfred när han kom ut ur en kurva och fick se hur mängder av grova plankor dansade på vägen framför honom.

- Som tur var hann jag att stanna i tid. Om jag hade kommit bara lite tidigare vågar jag inte tänka på vad som kunde ha hänt, säger han till Oskarshamns-Tidningen en stund efter olyckan.

Nu klarade han sig och hade sinnesnärvaro nog att försöka hindra trafikanter från att köra in i alla plankor, som till en början täckte båda körbanorna.

- Jag hann få stopp på en bil, men så kom nästa och körde in i den. Det blev en rejäl smäll, men jag tror och hoppas att de båda kvinnorna i bilarna klarade sig utan några allvarliga skador, säger Börje Wallerstedt.

Vägen som en isbana Samtidigt ifrågasätter han, som flera andra på olycksplatsen, varför vägen inte var saltad.

- Det var ju som en isbana, konstaterar han, men glad över att han klarade sig från det värsta han upplevt i sitt liv.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.