Han fick sin telefon kapad – fick 95 samtal

Oskarshamn Artikeln publicerades
Allan Egnell fick sin telefon kapad av utländska bedragare på andra sidan jordklotet. Det har lett till mängder av samtal där han får informera om vad som hänt.
Foto:Per Hammenvik
Allan Egnell fick sin telefon kapad av utländska bedragare på andra sidan jordklotet. Det har lett till mängder av samtal där han får informera om vad som hänt.

Oskarshamnsbon Allan Egnell tillhör de som har fått sitt telefonnummer kapat av bedragare.

Det har blivit några jobbiga dygn för honom och frun Karin.

– Vi fick 95 samtal på vår hemtelefon från personer som blivit uppringda av indiskbrytande personer som sa att de ringde från Microsoft och behövde komma in i deras dator för att rätta till fel, berättar Allan Egnell.

Samtalen började också komma på deras mobiler och när Allan gick till Telia fick han reda på att deras hemtelefonnummer blivit kapat.

  När bedragarna har ringt upp från utlandet har det sett ut på displayen som det är ett svenskt nummer som ringer upp.

  Egnells får sedan samtalen efter att folk kollat upp vem som ringt och när ingen svarat på hemtelefonen har de gått vidare med mobilerna.

  – Men alla utom en har varit trevliga och förstående när vi förklarat att vår telefon blivit kapad, säger Allan Egnell.

  – Den som var otrevlig skrek bara rätt ut att "varför har du ringt mig fem gånger?" Något svar hann han inte få eftersom han slängde på direkt, berättar Allan Egnell.

  Nu verkar det värsta ha lagt sig, men enda sättet att vara säker på att komma ur situationen är att byta telefonnummer på hemtelefonen.

  – Killen på Telia hjälpte mig med att kolla hur många som sökt på mitt nummer under de senaste dagarna. Det var 236 stycken. Så de hann med många samtal från utlandet på kort tid, säger Allan Egnell.

  Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.