Hamnsaneringen kommer kosta 409 miljoner

Saneringen av hamnen beräknas kosta 409,8 miljoner kronor.
Oskarshamn • Publicerad 14 oktober 2010

Det visar en kvartalsrapport beställarombudet för Oskarshamns kommun, Kaj Nilsson, lämnat in till länsstyrelsen inför ett möte den 21 oktober då också projektet beräknas få ett inriktningsbeslut av naturvårdsverket.

Av rapporten framgår också att redan nu och fram till årsskiftet har projektet kostat över 15,7 miljoner kronor. Av det har naturvårdsverket svarat för 12,7 miljoner, kommunen 700 000 och SAFT cirka 2,3 miljoner kronor.

De stora arbetena beräknas komma under 2012 och 2013 då projektet tillförs hundratals miljoner kronor för att kunna fullföljas efter all tid av undersökningar och planering.

Samråd enligt miljöbalken ska hållas den förste december på Forum. Då ska också de åtgärdsalternativ som tagits fram presenteras.

Torsten Strömberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.