Glada studenter intar Oskarshamn

Sjung om studentens lyckliga dag! Studentfirandet pågick för fullt i Oskarshamn under fredagen där studenterna efter utspringet från Oscarsgymnasiet åkte runt i kortege.
Oskarshamn • Publicerad 8 juni 2012
Eleverna från Oscarsgymnasiet och Etec, med orkestern Berga blås i spetsen, tågar genom Oskarshamn innan det är dags för fordonskortegen.
Eleverna från Oscarsgymnasiet och Etec, med orkestern Berga blås i spetsen, tågar genom Oskarshamn innan det är dags för fordonskortegen.Foto: Daniel Svensson

– Det känns väldigt bra, säger Lydia Pettersson i SP09a när hon kommit ut från gymnasiet och fått en mängd blommor om halsen.

Mamma Liselotte Pettersson tycker också att det är härligt med student.

– Det är jätteroligt och skönt att det har gått så bra och att Lydia har fått sin ekonomiexamen, säger hon.

Efter att ha fått blommor och presenter från familj och vänner går studenterna i ett tåg genom Oskarshamn för att sedan ta plats i lastbilar och andra fordon och åka runt i centrum.

Sofia Denzler
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.