Gamla engelska bilar ska säljas i Kristdala

Förra sommaren lagade de ett ladugårdstak tillsammans och det var då som de bestämde sig: Klart de skulle satsa på engelska bilar tillsammans.
Oskarshamn • Publicerad 11 juni 2012
Flemming Madsen och Stephan Rosén satsar på engelska bilar. Minin på bilden är dock inte deras. Foto: Roger Carlsson
Flemming Madsen och Stephan Rosén satsar på engelska bilar. Minin på bilden är dock inte deras. Foto: Roger CarlssonFoto: Roger Carlsson
Kent Andersson från Virserum visade stolt upp sin Morris från 2011.
Kent Andersson från Virserum visade stolt upp sin Morris från 2011.Foto: Roger Carlsson

På lördagseftermiddagen invigdes British Classic Cars Showroom i före detta banken i Kristdala. Därifrån ska Flemming Madsen och Stephan Rosén sälja och förmedla gamla engelska bilar.

– Vi ska renovera bilar också men verkstaden ligger inte här, säger Flemming Madsen.

Det var när han skulle laga Stephan Roséns bil som de upptäckte sitt gemensamma intresse. Och på ladugårdstaket förra sommaren bestämde de sig för att starta ett företag tillsammans.

– Vi brinner för det och tycker att det är roligt, säger Flemming Madsen.

De inriktar sig först och främst på MG och Jaguar, men även Morris, Lotus, Triumph och andra engelska, klassiska märken.

– Det finns flera återförsäljare i Sverige men inga i närheten. Det vi främst vill jobba med är bilar som det inte finns särskilt många av i Sverige, men som är vanliga i England och Tyskland, säger Stephan Rosén.

På lördagen visade de upp sin egen modell MGB Roadster V8 BCC som de kommer att sälja på beställning. Många av de som var inbjudna till invigningen kom i egna mer eller mindre speciella bilar. MG-klubben avslutade sitt Döderhultsrally i Kristdala, utanför stod en rad Mini parkerade och också en nytillverkad Morgan.

– Det är också en möjlighet för alla bilintresserade att träffas, säger Stephan Rosén.

Anette Swärd
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.