Frisersalongerna i coronatider:”Vi märker av en nedgång”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Emma Holgersson är en av delägarna för salong Figaro där man  märkt av en liten nedgång de senaste dagarna.
Foto: Johan Winsell
Emma Holgersson är en av delägarna för salong Figaro där man märkt av en liten nedgång de senaste dagarna.

Från storstäderna kommer rapporter att frisersalongerna drabbas hårt av avbokningar på grund av coronalarmet. I Oskarshamn märker man också av en nedgång, men än så länge verkar den inte vara lika dramatisk som i storstäderna.

Det visar en rundringning som OT har gjort med anledning av den uppkomna situationen och oron över att smittan ska spridas ytterligare.

Emma Holgersson, en av delägarna till salong Figaro, har inte märkt av någon större förändring den senaste veckan.

– Vi har haft en del avbokningar från personer som känt sig lite dåliga och det är bra att de hör av sig. Vi uppmanar alla att inte komma hit om de känner sig krassliga, säger Emma Holgersson som i likhet med alla frisörer är noga med hygienen. Nu blir alla extra noggranna, menar hon.

– Vi har alltid hygienen i fokus men nu ser vi till att tvätta saxar och alla redskap extra mycket, säger hon.

Therese Albinsson som förestår salong Fenix upplever att det är färre kunder som hör av sig.

– De som har bokat kommer. Däremot har vi märkt att det är färre som ringer och beställer tid. Det är säkert kunder som är över 70 år som känner att de vill avvakta och inte gå ut i onödan, säger Therese Albinson.

Anton Eriksson, innehavare av salong Anthons, uppger att han märkt av en nedgång de senaste dagarna.

– Det är helt klart färre bokningar sedan några dagar tillbaka, och det är så att människor överlag känner en oro och det märker vi också av, säger han.

Bland övriga salonger som OT varit i kontakt med är tongångarna ungefär likadana. På studio Zic Zac uppger man att det är betydligt lugnare än normalt så här veckorna före påsk som annars brukar vara en intensiv tid på salongen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.