Företagare skänkte skyddsmasker till sjukhus

Oskarshamn Artikeln publicerades
Stefan Hagberg och John Ericson vid JME AB kom på torsdagen med ett parti skyddsmasker till sjukhuset.
Foto: Daniel Svensson
Stefan Hagberg och John Ericson vid JME AB kom på torsdagen med ett parti skyddsmasker till sjukhuset.

Företagaren John Ericson i Oskarshamn kände för att hjälpa sjukvården med skyddsutrustning. På torsdagen levererade han 40 nyinköpta skyddsmasker för cirka 600 kronor styck till Oskarshamns sjukhus.

John Ericson driver sedan 1,5 år tillbaka installationsföretaget JME AB. När han för en tid sedan hörde talas om att det var ont om skyddsutrustning inom vården vill han försöka göra en insats.

– Jag fick veta att det var många som försökte sko sig och köpa in utrustning för att sedan sälja dyrt. Men jag lyckades till sist komma över det här partiet efter att ha fått hjälp av Ahlsell som också är med och finansierar inköpen, berättade John när han på torsdagen anlände till sjukhusets godsmottagning för att överlämna skyddsmaskerna.

John Ericsons företag JME AB och flera andra har gått ihop och skänkt 40 skyddsmasker till sjukhuset.
Foto: Daniel Svensson
John Ericsons företag JME AB och flera andra har gått ihop och skänkt 40 skyddsmasker till sjukhuset.

I leveransen ingick 40 masker som kostar cirka 600 kronor styck och som håller mycket hög kvalité. De är återanvändbara och filtren ska gå att desinficera 1 800 gånger.

– Jag är inte ensam om inköpen, det är fem andra med Ahsell som bidrar och det känns bra att kunna göra något. Jag gör inte det här för att få uppmärksamhet utan det handlar om att visa att man ställer upp. Kanske kan mitt initiativ få fler företag att hjälpa till, säger John Ericson som även fått med sig företagen med Aqtek AB, Kent Nilsson Bygg, JA Golv och Design och Skorpetorps Bygg AB.

John Ericson hade först en tanke att han skulle skänka maskerna till ambulanssjukvården. Men efter kontakter med personalen där som i sin tur var i kontaktat med sjukvården så konstaterades att maskerna gör störst nytta på sjukhuset.

– Huvudsaken är att de kommer dit där de behövs bäst, och själv är jag glad över att de hamnade här i Oskarshamn, säger han.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.