GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förändrade rutiner i skolmatsalarna - salladsutbudet minskar

Två istället för tre rätter och ett minskat utbud på salladsbuffén.
Oskarshamn • Publicerad 23 mars 2020
Skolorna har gått ned från tre till två rätter matsalarna.
Skolorna har gått ned från tre till två rätter matsalarna.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det är några av förändringarna som införts i skolmatsalarna runt om i Oskarshamns kommun efter coronavirusets utbredning.

Efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten valde skolorna att under förra veckan inte låta eleverna ta mat själva utan istället bli serverade av personal.

– Det har kommit nya direktiv nu och nu kan vi låta barnen ta mat själva, men det kan variera från skola till skola. Respektive rektor avgör vad som ska gälla, säger Lillemor Persson, avdelningschef för kost och städ på kommunens tekniska kontor.

Som en följd av corona har kommunen valt att tillsvidare gå ned från tre till två rätter där en av rätterna är vanlig mat medan den andra är vegetarisk.

– Tidigare har vi haft en alternativ rätt men den är tillsvidare borttagen. Vi har även valt att minska på salladsutbudet, säger Lillemor Persson.

Johan WinsellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.