Festival drog i gång med sjöslag

Festen har börjat. Under fyra dagar kan oskarshamnarna och alla andra besökare slå klackarna i taket för nu är årets upplaga av Hamnfestivalen invigd.
Oskarshamn • Publicerad 14 juli 2005
Tvååriga Tilde Andersson tyckte det var spännande med teater.
Tvååriga Tilde Andersson tyckte det var spännande med teater.Foto: 
Från scenen blev det efter teaterföreställningen ett stort godisregn till barnens förtjusning.
Från scenen blev det efter teaterföreställningen ett stort godisregn till barnens förtjusning.Foto: 
Oskarshamns basketbolltjejer kämpade tappert mot IFK. Tyvärr räckte det inte ända fram utan tjejerna fick se sig besegrade. Foto: Roger Carlsson
Oskarshamns basketbolltjejer kämpade tappert mot IFK. Tyvärr räckte det inte ända fram utan tjejerna fick se sig besegrade. Foto: Roger CarlssonFoto: 

Redan på eftermiddagen mjukstartade festivalen med bingo, teaterföreställning och godisregn. Smörgåsbordet är fyllt med aktiviteter för både stora och små, och i hamnen drogs den första av festivalens jippotävlingar i gång. Dragkamp med kanot var den första grenen som skulle klaras av på festivalens första kväll och de fem deltagande lagen kämpade tappert.

Båda båtarna sjönk

Första heatet fick ett snöpligt slut eftersom båda lagens båtar sjönk. Vinnande ur striden som stod mellan Café Society och handbollsklubbens lag Kroppsbyggarna gick det förstnämnda laget. Efter ytterligare slag på sjön mellan de övriga lagen stod till sist simsällskapets lag som vinnare av den första av helgens deltävlingar.

Därefter var det dags för den stora invigningen. Festivalens konferencier Mikael Dicksson hälsade den "välkände figuren" välkommen, och syftade då på Oskarshamns-

Tidningens Magnus Ihse som höll invigningstalet.

- Inte nog med att man var marknadsgeneral, nu står jag här också, sade Magnus Ihse.

Hyllade ideella krafter

Innan han förklarade Hamnfestivalen 2005 invigd passade han på att hylla de ideella krafter som finns bakom arrangemanget.

- IFK, simsällskapet, handbollsklubben och cykelklubben, heder åt alla de idrottsföreningar som gör det möjligt för oss oskarshamnare och alla som kommer utifrån, att kunna få roa oss och glädjas åt att få träffa glada och trevliga människor under några härliga sommardagar i hamnen.

Rebecca Ughemark
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.