Får avdrag för kamininstallation

En tvist mellan en fastighetsägare och en installatör av en braskamin har avgjorts av Allmänna reklamationsnämnden, ARN.
Oskarshamn • Publicerad 9 mars 2010

Installatören rekommenderas nu att ersätta fastighetsägaren med 20 000 kronor, sedan det visat sig att den roterbara kaminen inte roterade på det sätt som den skulle ha gjort.

Braskaminen installerades våren 2009 för en kostnad av 42 000 kronor. Kort därefter uppstod en brand utanför kaminens isolering. Skadorna reklamerades och åtgärdades av företaget. Senare visade det sig att kaminen installerats på ett sätt som omöjliggjorde en rotation, vilket hade utlovats i samband med försäljningen.

Fastighetsägaren har tidigare krävt att få eldstaden utbytt, men det anses inte rimligt eftersom kaminen fungerar. Istället rekommenderas installatören att betala ut en ersättning på 20 000 kronor.

Företaget har motsatt sig ersättningsanspråket. Enligt företaget gjordes affären upp utan att frågan om kaminen skulle vara vridbar eller inte togs upp för diskussion.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.