Familjefest i högsommarvärme

Doften av frityrmunkar låg tung över Tolvskillingsmarken i helgen. I år lockade dagen dessutom storpublik.
Oskarshamn • Publicerad 25 maj 2014
Marknadsgeneral Jenny Rees log och vinkade när hon ledde paraden med barn och ungdomar genom folkvimlet. "Det är roligt att så många människor kommer fram spontant och pratar".
Marknadsgeneral Jenny Rees log och vinkade när hon ledde paraden med barn och ungdomar genom folkvimlet. "Det är roligt att så många människor kommer fram spontant och pratar".Foto: Roger Carlsson

Kanske var det vädret, kanske var det knallarna som ökat markant i antal, eller kanske var det artisten Anton Ewald som lockade familjerna att gå en runda på stan.

Redan vid niotiden på lördagsmorgonen var publiken på plats nedanför scenen på Lilla torget och folket dröjde sig sedan kvar hela dagen.

– Vi är jättenöjda, det är mycket mer folk än förra året så det känns kul. Att vi har dubbelt så många utställare i år påverkar givetvis, likaså det fina vädret, säger

Emil Wilhelmsson från Attraktiva Oskarshamn som sprang runt i vimlet och höll koll på att allt fungerade utan problem.

På scenen turades orkestrarna och körerna om att underhålla med musik och sång och sist ut var dragplåstret Anton Ewald. Innan dess genomfördes en talangtävling med unga stjärnskott.

 

Åsa A Cederbom
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.