Examen för Novastudenter

52 studenter med anhöriga firade på onsdagen att de tagit examen vid Nova utbildning & affärsutveckling.
Oskarshamn • Publicerad 28 maj 2014
Utbildningsledaren Eva Lindberg-Petersson vid Nova delade ut blommor och examensbevis till studenterna som läst specialistutbildningen för undersköterskor.
Utbildningsledaren Eva Lindberg-Petersson vid Nova delade ut blommor och examensbevis till studenterna som läst specialistutbildningen för undersköterskor.Foto: Daniel Svensson

Det stora antalet studenter gjorde att årets avslutningshögtid förlagts till Badholmen där tal, utdelning av examensbevis och stipendier varvades med musik av Matilda Nyberg.

Av de som avslutat sina studier vid Nova är 22 drift- och underhållstekniker, 38 specialistundersköterskor (19 av dem har läst i Oskarshamn), tre sjuksköterskor och åtta grundlärare med fritidshemsinriktning.

Specialistundersköterskeutbildningen som haft fokus på äldre var den första som genomförs på Nova.

Britt Falk från ledningsgruppen tackade studenterna och framhöll betydelsen av att de velat vidareutbilda sig inom ett viktigt område.

Angelica Hjalmarsson talade för studenterna och tackade både deltagarnas familjer och lärare.

– Vi har kombinerat jobb med studier och familjeliv. Det har inte alltid varit så lätt, men utbildningen har gett oss värdefulla kunskaper och erfarenheter, sa hon.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.