Elever på Valhalla får äta lunch i klassrummen

Oskarshamn Artikeln publicerades
Ändrade rutiner i skolmatsalarna.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Ändrade rutiner i skolmatsalarna.

Rutinerna runt luncherna på skolorna har ändrats så här i coronatider. På Vallhallaskolan äter till exempel vissa av eleverna i sina klassrum och på Rödsleskolan har man förlängt öppettiden i matsalen.

Marie Finnman är rektor på Valhallaskolan och enligt henne fungerar rutinerna bra på skolan.

– Sedan de nya direktiven kom räcker helt enkelt inte matsalen till utan för att klara de krav som ställs får våra äldsta elever äta i klassrummen. Det har fungerat utan några problem, säger Marie Finnman.

På Kristinebergsskolan jobbar man för att minska köbildningen, vilket resulterat i att det kommer en till två klasser i taget med ett visst mellanrum.

– Det har gjort att vi har en förlängd öppettid i matsalen. Vi började med det i går och det har fungerat väl, säger skolans rektor Johanna Magnusson.

Även på Rödsleskolan har en del förändringar genomförts för att minska risken för smittspridning.

”Vi har glesat ut antalet klasser som tidigare gått samtidigt till matsalen. Nu går en lärare med klassen och äter tillsammans med eleverna. Vi tänker också på att hålla avstånd. Eleverna är väldigt duktiga och tar ansvar för den situation som råder och lärarna likaså”, skriver skolans rektor Matilda Bladås på kommunikationsverktyget Unikum.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.