E22 stängs på grund av vägarbete

Oskarshamn Artikeln publicerades
E22 stängs av och trafiken dirigeras då om.
Foto: Trafikverket
E22 stängs av och trafiken dirigeras då om.

Arbetet vid trafikplats södra utanför Oskarshamn har nu kommit så långt att E22 ska stängas för trafik. Stängningen sker den 17 april och gäller fram till den 24 april.

Trafikverket hänvisar till att trafikanter som kör norrut får köra via väg 650 och sedan förbi resecentrum i Oskarshamn. De som ska söderut får ta väg 653 förbi Tjuståsa.

Arbetena omfattar bland annat byggnation av en ny bro och påfart.

– Vi startade projektet tidigt i vintras och det har avancerat lite snabbare än planerat, vilket berott på att vi inte haft någon riktig vinter. I den ursprungliga planeringen skulle avstängningen av E22 skett i maj, säger Waleed Hasan, projektledare vid Trafikverket.

I samband med att den nya bron ska skjutas på plats kan det förekomma sprängningsarbeten nattetid.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.