GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Domus bygger om och byter namn

Konsumentföreningen i Oskarshamn genomför i vinter en del ombyggnader och en allmän uppfräschning av Domus. Som en följd av förändringarna byter också butiken namn.
Oskarshamn • Publicerad 7 januari 2012
OT den 2 juni 2010.
OT den 2 juni 2010.Foto: Per Hammenvik
Foto: Per Hammenvik
Domus i Oskarshamn bygger om invändigt. När arbetena är klara byter butiken namn till Coop. Ett namnbyte som innebär att Oskarshamn inte längre finns bland de få orter där butiksnamnet Domus fortfarande förekommer.
Domus i Oskarshamn bygger om invändigt. När arbetena är klara byter butiken namn till Coop. Ett namnbyte som innebär att Oskarshamn inte längre finns bland de få orter där butiksnamnet Domus fortfarande förekommer.Foto: Per Hammenvik

Någon gång i vår, exakt när är inte klart, kommer namnet Domus att gå i graven och ersättas med Coop Forum eller Coop Extra.

– Det stämmer att vi byter namn. Vi kommer att använda namnet Coop men vilket av affärskoncepten det blir vill jag återkomma med, säger föreningens vd Jerry Svennerlind som betonar att Domus inte försvinner helt.

– Det heter fortfarande Domushuset där vi har vår verksamhet, säger han.

Konsumentföreningen har i flera år planerat för en expansion i centrum.

För några år sedan förvärvades fastigheterna Trekanten och i samband med det gick föreningen ut och presenterade sina planer på att skapa en ny stormarknad i centrum.

Enligt Jerry Svennerlind har det som nu sker i butiken inget med expansionsplanerna att göra.

– Det vi gör nu är en allmän upprustning tillsammans med en del ombyggnader. Sedan jobbar vi vidare med de här expansionsplanerna, men det är en viss tröghet i den här processen och det gör att vi även studerar andra alternativ för att växa. Men huvudspåret är att vi ska växa i centrum, säger han

Som en följd av ombyggnaderna och namnbytet försvinner butikens skoavdelning.

– Vi frigör ytor och det gör att vi kan göra förändringar som blir bra för kunderna, säger han.

Det kommande namnbytet från Domus till Coop innebär att Oskarshamn försvinner från kartan över butiker där Domus som butiksnamn lever vidare. En sökning visar att utöver Oskarshamn finns Domus som varuhusnamn enbart i Kristianstad och Kiruna.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.