Dialog ska göra Kristdala bättre

Snart ska Ett Oskarshamn dra igång även i Kristdala.
Oskarshamn • Publicerad 17 oktober 2011

– Ett Oskarshamn för Kristdala är fördröjt. Men det är på gång, berättar barn- och utbildningsnämndens ordförande, Lis Lyrbo (S).

Lis Lyrbo vet inte varför fortsättningen på projektet Ett Oskarshamn fördröjts. Hon vet bara att det än så länge är kvar på tjänstemannastadiet:

– Men det ska vara på väg upp i kommunstyrelsen nu. Kommunstyrelsen ska utse vilka politiker och tjänstemän som ska ingå i styrgruppen, säger hon.

Vilka som ska sitta i styrgruppen är oklart. Men förmodligen kommer varken Lis Lyrbo (S) eller Lars Blomberg (M) att ingå. De var och är fortfarande politiker i styrgruppen för Ett Oskarshamn Fårbo-Figeholm.

Fårbo-Figeholm var först ut i projektet Ett Oskarshamn. Nu är det Kristdalas tur. Redan förra hösten aviserade kommunen att Kristdala står på tur. Nu ska kommunen i dialog med föreningslivet, företagare och invånare gå igenom hur man bäst utnyttjar de kommunala resurser som finns på plats. För det är ytterst vad Ett Oskarshamn handlar om, att utnyttja krympande resurser på bästa sätt.

Ett exempel på vad styrgruppen kan få ta itu med redan i upptakten är den nedlagda motionsslingan. Slingan behöver rustas upp. Men kommunen har inga pengar avsatta för det. Istället har kommunen sagt upp nyttjanderättsavtalet med den private markägaren.

Samtidigt vill Kristdalas lokala socialdemokratiska förening att kommunen håller dörren öppen för en helt ny motionsslinga, upplyst med den allra senaste energisnåla tekniken, LED-lampor. S-föreningen lämnade in en skrivelse redan ifjol om att satsa på ett EU-stött projekt om en LED-belyst motionsslinga.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.