Annons

Därför har Oskarshamns kommun bytt telefonnummer

Glöm 0491.
Nu är det 010 som gäller när du ska ringa Oskarshamns kommun eller något av de kommunala bolagen, Oskarshamn Energi, Byggebo och Smålandshamnar.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Oskarshamn • Publicerad 20 november 2023 • Uppdaterad tisdag 10:16
Hädanefter är det 010 i stället för 0491 som gäller när du ska ringa kommunen eller något av de kommunala bolagen.
Hädanefter är det 010 i stället för 0491 som gäller när du ska ringa kommunen eller något av de kommunala bolagen.Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Det är för att vara robusta inför framtiden och för att enklare kunna samarbeta mellan länets kommuner och regionen, förklarar Ellinor Roos, telefonisamordnare och chef på servicecenter, nyordningen i ett pressmeddelande.

Redan i helgen bytte kommunen och de kommunala bolagen sina tidigare 0491-nummer till nya telefonnummer som börjar med 010 i stället.

Annons

Och Oskarshamn är inte den enda kommunen i Kalmar län som bytt nummer. Tre kommuner, Kalmar, Torsås och Emmaboda, bytte redan i våras och nu i november har övriga kommuner, förutom Nybro och Borgholm, gjort samma sak.

Beslutet om att kommunerna skulle gå över till 010 togs redan 2020.

Från årsskiftet kommer även Region Kalmar län att byta till 010-nummer.

”Det är för att vara robusta inför framtiden och för att enklare kunna samarbeta mellan länets kommuner och regionen.”
Ellinor Roos, telefonisamordnare och chef på servicecenter, om bytet av telefonnummer

Under en övergångsperiod kommer den som ringer de gamla 0491-numren att få en uppläst information om rätt, nytt nummer – i de flesta fall blir den som ringer hänvisad till kommunens nya huvudnummer, 010–35 60 000.

– Numret till servicecenter till exempel kommer ha en hänvisning längre än enskilda medarbetares anknytningar. Det handlar om ett halvår för vissa nummer och två år för andra, säger Ellinor Roos.

Arbetet med att byta till de nya 010-numren i helgen ”flöt på över förväntan” enligt kommunen.

Ellinor Roos, telefonisamordnare och chef på servicecenter på Oskarshamns kommun. Arkivbild
Ellinor Roos, telefonisamordnare och chef på servicecenter på Oskarshamns kommun. ArkivbildFoto: Roger Carlsson
Jan BrunbySkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons