Annons

Campare får behålla plats i Figeholm

Nu har det löst sig för camparna vid Bredvikens Camping i Figeholm. Trots att Caravan Club sa upp arrendet ett år i förväg finns nu en annan lösning.
Oskarshamn • Publicerad 24 september 2014

– Vi säsongsliggare kan vara kvar utan inblandning av Caravan Club. Vi har nått en uppgörelse direkt med Figeholms Konferens AB, säger Svante Swanteson och Anders Karlsson, som varit med och förhandlat under september.

Caravan Club gick emot sina egna medlemmars vilja när de sa upp arrendet ett år i förväg och ställde säsongsliggarna på Bredviken utan campingplats.

Annons

De som har sina husvagnar vid Bredviken har varit nöjda med Figeholms Konferens AB som sköter driften av Bredvikens badplats.

– Vi har i nuläget cirka 35 platser och det finns ett fåtal kvar för intresserade, säger Magnus Lindberg, kontaktperson gentemot media bland camparna där.

– Campingen ska drivas som en sluten camping för oss säsongsliggare. Vi ska hyra ut platser ett år i taget, men det ska också finnas ett fåtal gästplatser som nära och kära kan boka.

Tanken är att campingen ska bedrivas som tidigare.

– Vi säsongsliggare ska sköta städning av servicehus och toaletter. Badplats och toaletter blir öppna för alla som det varit tidigare, säger Magnus Lindberg.

Badplatsen har Figeholms Konferens huvudansvaret för, men säsongsliggarna ska också ha tillsyn på området så att det är rent och snyggt där.

En viss bitterhet finns mot Caravan Club. De har erbjudit säsongsliggarna andra alternativ i Timmernabben eller i Gnosjö.

Erbjudandet har dock inte gått ut till de fem som förhandlat med Figeholms Konferens AB.

– De säsongsliggare som jag pratat med är arga och många tänker lämna Caravan Club. Vad vi vet har ingen nappat på deras erbjudanden. Det känns kul att sammanhållningen på campingen är så god, säger Magnus Lindberg.

Redan nu ser man fram mot nästa säsong och är tacksamma gentemot Figeholms Konferens som har öppnat för den här möjligheten.

Torsten Strömberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons