Bussen kom inte – man fick gå över en mil

Det kom ingen buss när Stefan Isaksson i lördags natt skulle resa från Oskarshamn. I stället fick han gå elva kilometer för att komma hem.
Oskarshamn • Publicerad 12 juli 2012

– Jag hade varit på Latitud, berättar Stefan Isaksson som bor i Vånevik.

I god tid gick han till en busshållplats längs Åsavägen för att åka med linje 164 som går från resecentrum klockan 02.05.

– Det kom ingen buss, jag väntade i 40 minuter, säger Stefan Isaksson.

Folk som åkte förbi hållplatsen sa till honom att han inte kunde räkna med att det skulle komma någon buss. Han började fundera på om han hade läst fel i tidtabellen och när bussen inte kom, och han inte fick någon taxi, bestämde han sig för att gå hem.

– Det kändes inte bra, säger han men tillägger att det hade varit ännu värre och farligare om exempelvis en tonårstjej hade blivit utan buss och tvingats gå.

När Stefan Isaksson kom hem kollade han busstiderna igen och såg att det skulle ha gått en buss 02.05.

Efter händelsen har Stefan Isaksson försökt ringa KLT:s kundtjänst, men han får bara beskedet att KLT är underbemannat under semesterperioden och därför inte hinner besvara klagomål. Han har i?stället försökt nå KLT via mejl, men utan att få svar.

På KLT kan man inte se att något skulle ha blivit fel med den aktuella bussturen. KLT hänvisar därför till Lysekils Buss, företaget som kör busslinjen. OT har sökt den ansvariga men utan resultat.

Sofia Denzler
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.