Bredbands- och telefonikablar på gång till Ekebo

I måndags inleddes arbetet med att schakta och lägga ned bredbands- och telefonikablar till det nya bostadsområdet Ekebo i Mockebo.
Oskarshamn • Publicerad 18 mars 2010
Bengt Oscarsson är en av dem som just nu arbetar med att schakta och lägga ned bredbands- och telefonikablar till det nya bostadsområdet Ekebo i Mockebo, ett arbete som inleddes i måndags.
Bengt Oscarsson är en av dem som just nu arbetar med att schakta och lägga ned bredbands- och telefonikablar till det nya bostadsområdet Ekebo i Mockebo, ett arbete som inleddes i måndags.Foto: Roger Carlsson

Arbetet utförs av tekniska kontoret i samarbete med Oskarshamn Energi AB och kostnaden är beräknad till en halv miljon kronor.

Arbetet med att lägga ned kablarna inleddes vid Homhällevägens slut, intill Grimskallen. Sträckningen ska sedan gå längs stranden till Hällviksvägen och vidare längs strandkanten till Havslättsbadet.

Därifrån fortsätter den 2,1 kilometer långa sträckningen vidare längs Vikvägens gång- och cykelbana förbi dagiset vid Kvapvägen och därifrån genom skogen till Mockebovägen. Sista biten går längs hela Mockebovägen till Saltviksvägen strax norr om den återvinningsstation som finns där.

Före den första maj beräknas schakt- nedläggningsarbetet med kablarna att vara slutfört.

”Viss störning i trafiken blir det givetvis vid ett sådant här omfattande projekt, men vi hoppas att allmänheten ska ha överinseende med detta,”skriver kommunens informationssamordnare i ett pressmeddelande.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.