Brandmisstänkt släppt

Den man som suttit anhållen misstänkt för att ha ta tänt eld på sin före detta sambo har släppts. I polisförhören har kvinnan uppgett att det var hon själv som tände på.
Oskarshamn • Publicerad 18 mars 2010

Mannen och kvinnan som tidigare varit ett par träffades i måndags i en lägenhet i Oskarshamn. Efter ett bråk brännskadades kvinnan som fördes med svåra skador till Universitetssjukhuset i Linköping där hon fortfarande vårdas.

Mannen hävdade redan i de första förhören att han var oskyldig och det var kvinnan som tänt eld på sig själv. Men polisen ansåg det fanns skäl att anhålla mannen.

På grund av kvinnans skador dröjde det fram till i onsdagskväll innan hon kunde höras av polisen i Linköping. När polisen pratade med henne bekräftade hon också att skadorna orsakats av henne själv.

Det fanns inga vittnen till händelsen. Flera personer i omgivningarna har dock hörts efter händelsen och i dagsläget görs bedömningen att mannen är oskyldig.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.