Årets konditori finns i Oskarshamn

Göteborg Artikeln publicerades
Anders Oskarsson, Nilssons konditori, har tidigare fått utmärkelsen Årets konditor.
Foto: Daniel Svensson
Anders Oskarsson, Nilssons konditori, har tidigare fått utmärkelsen Årets konditor.

Nilssons i Oskarshamn är Sveriges bästa konditori och tretton kaféer från Öland och Kalmar ryms på White Guides lista som presenterades under måndagen.

Nilssons Konditori & Bageri i Oskarshamn är Sveriges bästa konditori, enligt White Guide. Under måndagen presenterades de som vinnare i kategorin Årets konditori på Stora Teatern i Göteborg.

När Barometern-OT når Anders Oskarsson har han just fått veta att Nilssons konditori utsetts till Årets konditori. Kompanjonen Martin Andersson fanns på plats för att ta emot priset.

– Det är så mycket att göra på konditoriet så jag hann inte åka utan han fick åka själv. Det här är större än folk kan tro, vi har haft Nilssons konditori i 20 år och kämpat hårt, säger Anders Oskarsson.

Det är tredje gången Nilssons konditori blivit nominerade till Årets konditori och den här gången tog man alltså hem titeln. Anders Oskarsson är märkbart stolt och glad.

– Vi slåss mot de stora drakarna. Nu har jag fått alla priser jag vill ha, det här var det sista, vi har velat ha det här så länge och vi är otroligt tacksamma.

Fakta

Motiveringen

”För att med en imponerande hantverksskicklighet och smaksäkerhet skapa ett generöst sortiment av såväl klassiska som moderna bakverk av högsta kvalitet. Det vänliga bemötandet är ett extra plus.”

Visa mer...

Hur värderar du det här i förhållande till andra priser?

– Jag värderar det här jättehögt, när jag varit ute och tävlat tidigare har jag försakat min familj och mitt företag. Men det här är något som alla gjort, hela personalen och alla kunder.

Hur ska ni fira?

– Min hustru hällde just upp ett glas champagne, men sedan ska vi fira med våra medarbetare, vi har gjort det här tillsammans, det är en ynnest att få jobba med dem.

Nilssons konditori är en av åtta vinnare, men sammanlagt är det 338 kaféer som har kvalificerats in i årets White Guide Café.

Förutom Nilssons hittar vi även tre Kalmarkaféer och tio Ölandskaféer på listan.

I Kalmar är det Holmgrens konditori, Kullzénska Caféet och Balck Coffee, och på Öland är det Café Haget, Fredriks Bröd och Bakverk, Kaffestugan i Böda, Kaffetorpet, Köpensviks konditori, Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga, Nya Conditoriet, StrandNära EkoCafé, Södviks Bageri & Konditori och ÖlandsChocklad.

Samtliga av dem har funnits med på listan tidigare.

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.