Applåder för årets fyrverkeri

- Det här var nog ett av de bättre fyrverkerierna på många år. Det var i alla fall mycket bättre än förra året
Oskarshamn • Publicerad 2 januari 2002
Oskarshamns-Tidningens traditionella nyårsfyrverkeri på Badholmen lockade           som vanligt mycket folk till hamnområdet och många tyckte att det var ett av de bättre fyrverkerierna på många år.FOTO: HASSE BROMS
Oskarshamns-Tidningens traditionella nyårsfyrverkeri på Badholmen lockade som vanligt mycket folk till hamnområdet och många tyckte att det var ett av de bättre fyrverkerierna på många år.FOTO: HASSE BROMSFoto: 

Det var en allmän uppfattning om Oskarshamns-Tidningens traditionella nyårsfyrverkeri på Badholmen i Oskarshamn på nyårsaftonen.

Trots en bitande kyla, med bland annat isande vindar från havet, var det många som under den tidiga förkvällen hade tagit sig ned till hamnen för att bevittna skådespelet.

När allt sedan var över blev det närmast kaos i trafiken eftersom de flesta tagit sig dit med bil.

Anlände dagen före

Bakom fyrverkeriet i år stod Christer Björkdahl och Ove Gustavsson från Fyrverkeriexperterna i Götene.

De anlände redan dagen före för att förbereda allt på bästa sätt. Under hela dagen på nyårsaftonen höll de på med att sätta upp alla fyrverkeripjäser - över 300 skott i form av raketer och bomber.

Av den stora publikens reaktioner att döma, med stora applåder och andra glädjeyttringar, kunde de efteråt nöjda återvända hem till Götene under nyårsaftonens kväll för att själva fira in det nya året.

Hjälp med snöröjning

- Jodå, det fungerade väl bra, konstaterade Christer Björkdahl, som var i Oskarshamn för sjätte året i sådana här sammanhang, medan det var premiär för Ove Gustavsson.

Men det var nära att det inte blivit något fyrverkeri på utsatt tid på grund av den rikliga snötillgången.

- Som tur var lyckades vi få tag i en person som var vänlig nog att ploga väg för oss över bron. Annars hade de aldrig gått, berättar Christer Björkdahl.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.