Anton Ewald dragplåster på Marken

Den 24 maj är det dags för årets Tolvskillingsmarken. Årets markensgeneral – Jenny Rees. På scen – Anton Ewald.
Oskarshamn • Publicerad 8 maj 2014
Anton Ewald uppträder på Tolvskillingsmarken. Han är en akt i talangjakten Stjärnskott.
Anton Ewald uppträder på Tolvskillingsmarken. Han är en akt i talangjakten Stjärnskott.Foto: TT
Foto: Magnus Ihse

Tolvskillingsmarken är en happening med anor och tradition. Och mycket går att känna igen i år, den 24 maj, när årets upplaga av Marken genomförs. Dagen leds av tradition av markensgeneralen, som inviger och går i spetsen för det som händer. I år har Jenny Rees, ansvarig för mervärdesfrågorna hos SKB, tackat ja till uppdraget.

– Det ska bli jättespännande, jag ser det som ett hedersuppdrag att få vara med och företräda min stad, säger hon.

Folkfest, vimmel och musik genomsyrar Marken. I år är inget undantag. I år blir det dessutom talangjakt. Den i landet väletablerare tävlingen Stjärnskott kommer till Oskarshamn. Och med det också Anton Ewald, som bland annat varit tagit till final i svenska melodifestivalen två gånger.

– Han är en akt i talangjakten. Förutom att sjunga några låtar kommer han att signera skivor, säger centrumledaren hos Attraktiva Oskarshamn, Emil Wilhelmsson, som lovar att tivolit och knallarna som vanligt finns med på årets Marken.

Det blir även lokal musik. Oskarshamn Concert band kommer bland annat att uppträda, liksom flera andra lokala band.

Liselotte Lindén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.