Äldre avråds från att resa till Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades

Kom inte hit! Det är rådet från äldreomsorgen i Kalmar till personer som har stort behov av omsorg. Skälet är corona, och den pressade situationen för personalen på grund av pandemin.

– Är den enskilde i behov av stöd med omsorgsinsatser vid sin tillfälliga vistelse så är sannolikheten också stor att denne ingår i en riskgrupp, säger omsorgschef Mattias Ask i ett pressmeddelande.

På grund av pandemin är det inte säkert att omsorgen hinner hjälpa de som inte är bosatta i kommunen.

– Det här innebär att personer med tillfälliga insatser i exempelvis sommarbostäder inom kommunen inte kommer kunna garanteras omsorgsinsatser i Kalmar kommun

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.