Aktionsgrupp vill rädda Kikebo igen

Kikeboskolan är hotad igen och aktionsgruppen Rädda Kikebo har startat om.
Oskarshamn • Publicerad 27 maj 2003

- Vi känner oss grundlurade av politikerna, säger en av medlemmarna i gruppen, Stefan Ekström.

På måndagskvällen samlades aktionsgruppen, som varit vilande ett halvår, återigen till möte i Kikeboskolan. Enda punkten på dagordningen var förstås det nya hotet mot Kikeboskolan. Aktionsgruppen diskuterade vad som kan göras för att rädda skolan.

- Vi har diskuterat att starta friskola. Vi har pratat om att kräva en folkomröstning. Vi behöver 1 700 namn för att kunna kräva det, berättar Stefan Ekström.

Han lovar också att gruppen ska bearbeta politikerna i både kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden. Ledande politiker i Oskarshamn kan räkna med att bli "mejlbombade" framledes. De kommer att få massor av e-post.

Gruppen vill också ställa beslutsfattarna mot väggen.

- Vi kommer också att kräva en fullständig och detaljerad konsekvensbeskrivning av vad man sparar om man lägger ner Kikeboskolan, säger Stefan Ekström.

Frågor som gruppen vill har svar på är bland annat vad det kostar att bygga till Vallhallaskolan.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.