ABB-anställd nominerad till tungt arbetsmiljöpris

ABB:s huvudskyddsombud i Figeholm, Joakim Gustavsson, är nominerad som en av tre kandidater till ett prestigefyllt arbetsmiljöstipendium.
Oskarshamn • Publicerad 31 mars 2010

Den 19 maj tillkännager föreningen Prevent med Svenskt Näringsliv, LO och PTK som huvudmän vem som får årets stipendium för betydelsefulla insatser på sina företag. Priset är på 30 000 kronor och har delats ut sedan 1994.

– Det kom som en överraskning att jag nominerats. Jag har hört att vårt fack Pappers skulle föreslå mig, men att jag skulle gå vidare och bli nominerad hade jag inte väntat mig, säger Joakim Gustavsson.

Föreningen Prevent verkar inom arbetsmiljörådet och delar varje år ut stipendier till eldsjälar som gjort insatser för arbetsmiljö, säkerhet, kvalité och trivsel.

Joakim Gustavsson har varit skyddsombud på ABB i fem år och sedan drygt ett år tillbaka är han företagets huvudskyddsombud. Prevent hänvisar till att Joakim Gustavsson är en av företagets stora eldsjälar och att säkerhet står på schemat varje dag för alla anställda.

– Säkerheten är viktig och min roll är att samordna insatserna, men det här är ett lagarbete där alla spelar en viktig roll för att vi ska skapa en säker och trygg arbetsplats, säger han.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.