Annons

70-åring kysste och tafsade på 16-åring

En nu 70-årig man kysste och tafsade på en då 16-årig flicka mot hennes vilja. Nu döms han för sexuellt ofredande, nästan två år efter händelsen.
Oskarshamn • Publicerad 7 november 2018

Mannen, som bor i Hultsfreds kommun, skulle skjutsa flickan till Oskarshamn från Kalmar en dag i december 2016. Hon kände honom sedan tidigare, men hade tidigare alltid haft sällskap när hon åkte bil med honom. Den här gången gjorde han ett extra stopp på vägen och började kyssa och tafsa på flickan. Hon anmälde inte till en början, utan först efter kontakt med BUP som hon tagit kontakt med efter att ha fått sömnproblem efter händelsen. Mannen har nekat, men det finns en ljudinspelning och chattkonversationer där han ber om ursäkt till flickan och gör andra uttalanden som tingsrätten bedömer ligger till stöd för flickans berättelse.

Mannen döms nu till villkorlig dom och 40 dagsböter. Han ska också betala 6000 kronor i skadestånd till flickan.

Emma SkogbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons