40 asylsökande till Kristineberg

Förra veckan berättade OT att ett 40-tal asylsökande ska flytta in i Humlegården i Kristdala vid årsskiftet. Ungefär lika många till kommer att placeras i Kristinebergsområdet i Oskarshamn.
Oskarshamn • Publicerad 15 november 2010
En grupp asylsökande kommer snart att flytta in i Kristinebergsområdet och Byggebos hyreshus.
En grupp asylsökande kommer snart att flytta in i Kristinebergsområdet och Byggebos hyreshus.Foto: Roger Carlsson

Enligt Lars Borgemo, enhetschef vid Migrationsverket i Högsby, skrevs avtalen för Kristdala och Kristineberg på samtidigt. Exakt hur många asylsökande som kommer att flytta in i Byggebos höghus i Kristineberg kan han inte svara på än.

- Det är lite oklart. Jag skulle tro att det rör sig om mellan 30 och 40, men det kan också bli upp till 50 personer, säger han.

I Kristinebergsområdet är lägenheterna klara för inflyttning och Lars Borgemo räknar med att de första asylsökande flyttar in redan om ett par veckor, alltså kring månadsskiftet november-december. Vilka länder de kommer ifrån är ännu inte känt.

- Vi har inte fått besked om det än från Malmö, som är den region vi samarbetar med, säger han.

Flyktingförläggningen i Kristdala kommer att ta emot asylsökande från Afrika, Asien, Balkan och Sovjetunionen. Enligt Borgemo kommer inte anläggningsboendet att belasta kommunens kassa på något vis eftersom det är Migrationsverket som står för alla kostnader.

Eva Bergquist Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.