Han dömdes till åtta månaders fängelse för bland annat stöld, snatteri och skadegörelse. Samma dag som domen föll häktades 32-åringen på nytt.
Oskarshamn • Publicerad 1 februari 2003

32-åringen greps i går, fredag, i centrala Oskarshamn.

Han var då misstänkt för att eftermiddagen innan varit inne på Företagscentrum och stulit en bärbar dator och en telefon.

Ett vittne såg då 32-åringen när han lämnade Båtgatan och försvann ner mot hamn-området. Han lyckades dock undkomma polisen tillfälligt.

Greps på stan

Halvannat dygn senare sågs mannen, som frigavs villkorligt i somras efter ett tidigare fängelsestraff, på stan - och kunde utan svårigheter gripas. Förutom stölden hos Företagscentrum är han även misstänkt för att så sent som i tisdags stulit bland annat en väska på Hemköp.

På fredagen hölls häktningsförhandlingar i tingsrätten i Oskarshamn.

Mannen fördes in i rätts-salen bara någon timme efter det att den senaste domen mot honom meddelats.

32-åringen dömdes till åtta månaders fängelse för en rad brott han begått under senare delen av förra året. En räcka av brott som inleddes i början av november med stöld av bland annat mobiltelefon och sladdlös telefon på Forum och som fick sitt slut på jul-afton, då mannen greps av polis.

Han erkände vid rättegången för någon vecka sedan att han det var han som gjort inbrottet i kyrkan och stulit bland annat mat och "lite annat skräp".

"Skräpet" - ljusstakar och nattvardskalk värt cirka 60 000 kronor - hittades av polisen senare samma kväll i de påsar mannen bar på då han greps.

Erkände allt

Vid rättegången erkände 32-åringen i stort sett allt det som åklagaren lade honom till last.

Han dömdes bland annat för att ha snattat godis, chips, kakor, en jacka och tre starköl i olika butiker och affärer i stan. Han dömdes också för att ha stulit en ryggsäck, en sovsäck och en skinnjacka i ett vindsförråd han brutit upp. Han dömdes för skadegörelse, sedan han slagit ut en ruta i en lägenhet där han tidigare bott och för egenmäktigt förfarande eftersom han nyttjat två cyklar han inte ägde.

LISELOTTE LINDÉN

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.