Annons

300 hushåll utan ström i Oskarshamns kommun

Strax före 14-tiden på tisdagen blev cirka 300 av Oskarshamns Energis kunder utan ström. Klockan 19:15 hade alla drabbade hushåll fått strömmen tillbaka.
Oskarshamn • Publicerad 4 juli 2023 • Uppdaterad 5 juli 2023

– Vi har hittat felet, det var ett träd som har gått på en ledning. Vi beräknar att detta skall vara åtgärdat inom den närmaste timmen, uppgav Oskarshamn Energis marknadschef Hans Johnsson i ett sms till OT vid 15:45-tiden.

Det dröjde dock ytterligare ett par timmar innan alla kunderna hade fått strömmen tillbaka. Klockan 19:15 var till slut felet åtgärdat.

Annons

– Vi fick utföra en del reparationer innan vi kunde spänningssätta, förklarar Hans Johnsson.

Det var klockan 13:47 på på tisdagen som strömavbrottet inträffade. De cirka 300 kunder som drabbades bor i trakterna mellan Smältebro och Veningehult, strax nordväst om Oskarshamn.

Redan från början misstänkte Oskarshamns Energi att det handlade om ett träd som fallit över en ledning i spåren av de hårda vindar som rådde tidigare i veckan.

Under felsökningen hade bolaget totalt fyra anställda ute i det aktuella området. De fick patrullera vissa sträckor för att hitta felet.

– Det handlar helt enkelt om att lokalisera platsen. Så fort trädet är borta kan vi slå på strömmen igen, sa Hans Johnsson när patrulleringen precis hade påbörjats.

Här saknas innehåll

Jan BrunbySkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons