3 600 hushåll utan el i Oskarshamns kommun

Oskarshamn Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson / TT

Under tisdagskvällen drabbades drygt 3 600 hushåll i bland annat Kristdala, Fårbo och Misterhult för strömavbrott.

Strömavbrottet inträffade strax innan klockan 22 på tisdagen. Cirka 1 100 hushåll i Kristdala och drygt 1 700 hushåll i Fårbo och Figeholm, samt 800 hushåll i Misterhult och Mörtfors var utan el. Även Påskallavik hade ett kortare avbrott. Dessutom var kunder i södra Västerviks kommun och Vimmerby kommun drabbade.

– Det är ett omfattande strömavbrott. Vi har försökt koppla runt från distans, men det har inte fungerat. Vi vet att avbrottet har skett på regionnätet och nu måste personal åka ut till platsen, sa Stina Albring på Eons pressjour sent på tisdagskvällen.

– Vi vill uppmuntra folk att spara batteriet i sina telefoner och gå in på Eons hemsida där man kan få fram information om avbrottet genom att söka på sin adress, sa hon.

Strömavbrottet berodde på ett tekniskt fel, en komponent behövde bytas i en regionnätstation. Strax innan 02-tiden meddelade Eon att samtliga hushåll ska ha fått tillbaka strömmen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.