Annons
Oskarshamn

3 600 hushåll utan el i Oskarshamns kommun

Under tisdagskvällen drabbades drygt 3 600 hushåll i bland annat Kristdala, Fårbo och Misterhult för strömavbrott.
Publicerad 4 februari 2020 • Uppdaterad 5 februari 2020
Foto: Johan Nilsson / TT

Strömavbrottet inträffade strax innan klockan 22 på tisdagen. Cirka 1 100 hushåll i Kristdala och drygt 1 700 hushåll i Fårbo och Figeholm, samt 800 hushåll i Misterhult och Mörtfors var utan el. Även Påskallavik hade ett kortare avbrott. Dessutom var kunder i södra Västerviks kommun och Vimmerby kommun drabbade.

– Det är ett omfattande strömavbrott. Vi har försökt koppla runt från distans, men det har inte fungerat. Vi vet att avbrottet har skett på regionnätet och nu måste personal åka ut till platsen, sa Stina Albring på Eons pressjour sent på tisdagskvällen.

Annons

– Vi vill uppmuntra folk att spara batteriet i sina telefoner och gå in på Eons hemsida där man kan få fram information om avbrottet genom att söka på sin adress, sa hon.

Strömavbrottet berodde på ett tekniskt fel, en komponent behövde bytas i en regionnätstation. Strax innan 02-tiden meddelade Eon att samtliga hushåll ska ha fått tillbaka strömmen.

Jonatan BergööSkicka e-post
Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons