Yogaledare stack med pengarna

Yogafestivalen i Böda firar 10-årsjubileum i år. Men när deltagarna kom var inte grundaren och den huvudansvarige Harnam Singh där. 300 000 kronor, pengar som skulle bekosta de medverkande lärarnas mat och boende, var borta.
Öland • Publicerad 16 juni 2010

Årets yogafestival skulle bli lite utöver det vanliga med tanke på tioårsjubileet. Schemat för de två festivalveckorna var fullspäckade med spännande aktiviteter allt från yoga, magdans, heartdans, kung fu, till frigörande dans, qigong, orientalisk dans, mediation, mans- och kvinnogrupper och mycket, mycket mer.

Det skulle bli Skandinaviens största, vackraste och längsta yogafestival med de bästa lärarna och workshopledarna man kan få tag på. Allt står att läsa på Yogafestivalens hemsida.

Men när deltagarna kom förra veckan var inte grundaren och den huvudansvarige på plats. Och ingen har sett till honom heller under de senaste dagarna. Dessutom var 300 000 kronor borta. Det var pengar som skulle betala de medverkande lärarnas mat och boende i Böda.

Akasha Skaldeman som är programansvarig på festivalen vill när Barometern når henne på fredagen inte kommentera. Vi kontaktar henne på nytt på tisdagen och hon bekräftar det inträffade men avstår från att gräma sig alltför mycket. Och hon har faktiskt anledning att vara glad mitt i bedrövelsen.

- Festivalen räddades av Kyrketorps camping och Kaffestugan i Böda som samarbetade för att erbjuda gratis mat och logi åt lärarna.

Akasha Skaldeman är mycket tacksam över campingen och kaffestugans generositet. Hon påpekar att yogalärarna arbetar utan lön. Att begära att de skulle stanna även utan fri kost och logi hade inte varit rimligt.

Barometern har förgäves sökt den försvunne Harnam Singh.

Pia Andersson Hobert
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.