Vårdmottagning ska öppna igen

På torsdagen meddelade landstinget och kommunen att de ska hitta en lösning som ger de boende på södra Öland bättre tillgång till sjuksköterskor igen.
Öland • Publicerad 21 juni 2012

– Landstinget kommer inte att öppna disktriktsköterskemottagningen, men vi kommer att ha lokalerna öppna för att kommunen ska kunna sätta sina sköterskor där, säger Anders Henriksson (S), landstingsstyrelsens ordförande.

Tjänstemännen har nu fått i uppdrag att snabbt ta fram ett avtal som reder ut ansvarsfördelningen mellan landstinget och kommunen. Till hösten kan vårdmottagningen i Södra Möckleby slå upp dörrarna på nytt.

- Det här är en viktig möjlighet att tillgodose bra service till de boende på södra Öland. Det punkterar ju utvecklingen vi jobbar för om man tar bort saker, säger Mörbylångas kommunalråd Kent Ingvarsson (M).

Kajsa Skarsgård
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.