Vägverket vill överklaga miljödomstolen

Vägverket kommer förmodligen att överklaga miljödomstolens beslut om en bullerutredning vid Möllstorps läge.
Öland • Publicerad 14 mars 2006

-Vi har inte bestämt om vi ska överklaga men jag tycker att det finns anledning till det, säger Johan Barkelius, verksjurist på Vägverket.

Miljödomstolen har beslutat att Vägverket ska utreda olika alternativ till bullerskydd vid Ölandsbron och Mölltorps läge. Bullerfrågan har fastighetsägarna i området drivit i cirka 30 år.

Miljödomstolen tycker att den bullermätning som gjorts av de boende ska användas som utgångsvärde för beräkningarna. I den mätningen har de tagit hänsyn till eftermiddagstrafiken sommartid i stället för att som Vägverket använda ett dygnsmedelvärde.

-Vi använder ett genomsnittligt värde under dygnet och året men just här ska vi inte använda det. Då är frågan när vi ska hålla oss till riktvärdena och inte. Det här fallet handlar inte om Möllstorps läge utan om principen, säger Johan Barkelius.

Veronika Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.